Professionele alarmsystemen en uitbreidingsmogelijkheden

Professionele alarmsystemen bestaan vaak uit bewegingsdetectoren, raamcontacten en camera’s.
Moderne technologie zoals 2-weg draadloze detectoren (pyronix), smartphone app, touchscreen als bedieningspaneel, …

U kan uw alarmsysteem nog uitbreiden met enkele andere functies die van je alarminstallatie een goed functionerend geheel maken:

Buitensirene

Buitensirene

Met een buitensirene worden je buren meteen verwittigd als iemand probeert in te breken in jouw woning. Buitensirenes moet je steeds laten keuren en aangeven bij de politie. Zie je al die rompslomp niet zitten, dan kan je ook een buitensirene plaatsen zonder dat deze gekoppeld is aan je binnensirene. Het grootste voordeel van een buitensirene is het afschrik-effect. Eens dieven een installatie in de gaten hebben, houden ze de woning meestal voor bekeken.

Afstandsbediening

Afstandsbedieningen

Met een afstandsbediening kan je het alarm activeren of deactiveren met één druk op de knop. Heel handig wanneer je al in bed ligt en het alarm vergeten bent. Sommige soorten kan je ook combineren met de bediening van garagepoorten.

Home control-gsm

SMS-functie

De nieuwste generatie alarmsystemen komen meestal met een ingebouwde centrale. Zo kan je het alarm activeren en deactiveren door middel van een simpele sms. Gaat één van je detectoren af, dan word je meteen op de hoogte gebracht op je gsm zodat je ook buitenshuis op de hoogte blijft.

Rookmelder

Monoxide- en rookdetectoren

Een goed alarmsysteem is zoveel meer dan een inbraakdetector. Je kan de centrale ook koppelen aan monoxide- rookdetectoren. Zo kan je ook op afstand verwittigd worden als er rookontwikkeling is in je woning.

Meldkamer

Meldkamer

Bij keuze voor een meldkamer werken we met Oktopus (www.oktopus.be).

Bij de meldkamer komen alle signalen binnen die uw inbraakalarm of brandmeldsysteem verzendt. Binnen enkele seconden kunnen zij nagaan of het over loos alarm of een daadwerkelijke inbraak, brand, etc..gaat. Zij zijn de efficiëntste schakel die het snelst de geschikte hulpdiensten kunnen verwittigen. De verbinding tussen uw alarmsysteem en de meldkamer wordt eens per 24u gecontroleerd door de meldkamer zelf.

Service en onderhoudscontract

Bij Tomesco krijgt u de standaard 2 jaar garantie op alle onderdelen en werkuren.
Een onderhoudscontract wordt u jaarlijks aangeboden aan een vast tarief.